Andorra, el país amb menys risc del món en blanqueig de capitals | Igmasa Andorra Skip to content

Andorra, el país amb menys risc del món en blanqueig de capitals

andorra capital

Andorra avança com a referent de prevenció de blanqueig

Andorra és el país amb menys risc del món de blanqueig de capitals, segons l’informe anual publicat per l’Institut de Governança de Basilea, una organització independent sense ànim de lucre. En l’informe, publicat el mes de setembre passat, s’avaluen les amenaces i els riscos de blanqueig de diners i de finançament del terrorisme de cada país i, en aquesta edició, el Principat se situa al capdavant dels 110 països analitzats. Per darrere d’Andorra trobem Finlàndia, les illes Cook, Eslovènia i Noruega; mentre que el rànquing el tanquen Mauritània, la República Democràtica del Congo i Haití.

Com s'avalua el risc de blanqueig de diners d'un estat?

L’índex s’elabora a partir de 17 indicadors de cinc àmbits que es consideren clau per a poder contribuir a un increment del risc del blanqueig de diners i el finançament del terrorisme. Així, per a l’elaboració d’aquest informe, l’Institut de Governança de Basilea analitza les deficiències que pugui haver-hi en el marc de les mesures de prevenció contra el blanqueig, el risc i els índexs de corrupció i suborn, el compliment els estàndards de transparència i els estàndards financers, la transparència pública i la rendició de comptes i la situació dels drets polítics i de l’Estat de dret.

Andorra aconsegueix l'excel·lència en la lluita contra el blanqueig

L’informe reconeix que Andorra ha realitzat progressos quant a les deficiències de cooperació tècnica i ha estat reavaluada en diverses ocasions per organismes internacionals. De fet, el Principat va deixar de ser considerat com a paradís fiscal per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) en 2018. Des de llavors l’evolució ha estat evident fins a disposar del sistema més complet del planeta a l’hora d’evitar que es renti diners.

Cal destacar que l’anàlisi no sols té en compte la legislació per a evitar la rentada de capitals, si no quin és el grau d’eficiència en l’aplicació de les normatives. Hi ha nombrosos països amb una gran quantitat de protocols, però que no aconsegueixen la puntuació d’Andorra respecte a l’aplicació efectiva de la legislació anti blanqueig. És en aquest sentit que Andorra aconsegueix l’excel·lència de la lluita contra el blanqueig.

L’informe constata també que la majoria de jurisdiccions avaluades o reavaluada durant l’últim any han empitjorat les seves puntuacions i per això insta els governs a invertir més recursos, no sols en la prevenció del blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme, sinó també en els recursos per a la seva execució.

Andorra, un país segur, modern i reconegut internacionalment

Aquesta és una nova prova que Andorra és una de les millors ubicacions per a la inversió i la creació de negoci. És un país segur, modern i reconegut internacionalment que es beneficia d’un marc polític únic i estable i compta amb grans avantatges per als inversors tant nacionals com internacionals.

Et contactem?

Resolem qualsevol dubte que tinguis respecte als nostres serveis àgilment.

Obrir Xat
1
💬 Contacta'ns sense compromís!
Igmasa Andorra
Hola👋 Podem ajudar-te?