Els autònoms andorrans cotitzaran a partir dels seus beneficis | Igmasa Andorra Skip to content

Els autònoms andorrans cotitzaran a partir dels seus beneficis

igmasa

Beneficiosa reforma legal per als treballadors per compte propi

Durant els primers dies de setembre, es va proposar una reforma que els treballadors per compte propi portaven molt de temps esperant. Ara ja no cotitzaran segons la seva facturació, sinó que ho faran segons la seva renda neta.

Amb aquest projecte de llei, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el secretari d’Estat d’Economia, Éric Bartolomé, pretenen millorar les condicions dels autònoms i equiparar-les en alguns drets i obligacions a la dels assalariats.

D’aquesta manera, es modifica la llei de l’IRPF perquè aquests treballadors puguin deduir-se les despeses relacionades amb l’activitat professional. A més, pel que respecta a la seguretat social, la CASS assumeix la part de la cotització en cas d’invalidesa per accident laboral, maternitat, adopció o risc en l’embaràs.

Amb aquest canvi serà possible deduir les despeses relacionades amb l'activitat empresarial i rebre una bonificació del 50% de la taxa, però només per a rendes inferiors a 24.000 euros.

Una de les fites més importants és la creació de la figura del treballador per compte propi econòmicament dependent, que són els que perceben, almenys un 80% de la renda d’un mateix client, i no compten amb cap empleat.

Aquesta reforma, també, preveu la creació d’un departament del treball per compte propi, que vigilarà que es compleixi la llei, gestionant el registre d’aquesta mena de professionals, i proposant accions per a la millora de les seves condicions laborals

Et contactem?

Resolem qualsevol dubte que tinguis respecte als nostres serveis àgilment.

Obrir Xat
1
💬 Contacta'ns sense compromís!
Igmasa Andorra
Hola👋 Podem ajudar-te?